Je hoort er vaak over en je hoopt dat je er nooit last van zult hebben. 
Voorkomen is beter
dan genezen.
Er kunnen heel wat oorzaken zijn van een burn-out maar vaak ontstaat een burn-out in een werkcontext en treft vaak de mensen die perfectionistisch aangelegd of erg gedreven zijn.
Te veel stress op het werk en ook in de privésituatie zouden oorzaken van burn-out kunnen zijn. Een sensitieve persoonlijkheid met bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme kunnen risicofactoren zijn.
Met de toenemende (werk) druk, ergernis en stress in ons leven kan een burn-out zo maar heel langzaam  ook voor jou realiteit worden.
Burn-out is een fysiologische (mentale) aandoening waarbij je emotioneel en fysiek uitgeput raakt en weinig tot niets meer kan presteren. Je kan even niet meer verder en bent vaak ook heel emotioneel. Je merkt dat er van alles aan de hand is, maar de meeste mensen kunnen slechts na een diagnose hun vinger leggen op het probleem.
Over de oorzaken van een burn-out wordt heel wat geschreven maar evenredig met de oorzaken zijn niet alle mensen die ten prooi vallen aan een burn-out hetzelfde.

Er bestaan dus verschillende soorten burn-out'ers.  Na heel wat onderzoek deelt men mensen met een burn-out op in 3 types op basis van oorzaak.
Het eerste type wordt
'de toegewijde werker' genoemd.Deze werkt te veel. Deze burn-out'er kan geen 'nee' zeggen als men  hem/haar iets vraagt.  Zelfs als ze tot over hun oren in het werk zitten, willen ze anderen niet afwijzen en blijven maar werk bijnemen. Deze burn-out'er gaat over zijn of haar grenzen en raakt langzamerhand uitgeblust of krijgt een burn-out.Het tweede type is de 'te betrokken' werker. 
Ga naar de "betrokken werker"

Het derde type is de 'autoritaire' werker. 
Ga naar de 'autoritaire werker'
We hebben dus drie types van burn-out benoemd, maar wat zijn nu de symptomen van burn-out?
Wat zijn symptomen van burn-out?
Deze symptomen van burn-out lijken erg op de symptomen van depressie en de symptomen van stress.
Om je burn-out symptomen des te beter tijdig te leren herkennen, Geef ik een aantal algemene symptomen van burn-out.

Ga naar de 'symptomen van burn-out'
Na het lezen van de symptomen mag het duidelijk zijn dat een burn-out een zodanige impact heeft dat een behandeling door een specialist noodzakelijk is.

Maar hoe zit dat met die behandeling en wie betaald dat?
Burn-out en de zorgverzekeraars.
Kijk altijd eerst of je verzekeraar deze behandeling vergoedt.
De meeste verzekeraars doen alleen zaken met bepaalde GGZ instellingen. 
De kosten van de psycholoog kunnen oplopen tot 150 euro per bezoek.  Dus ook dat kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee en voor nog meer stress zorgen.
Zoals in dit artikel al is beschreven is een van de grootste oorzaken van een burn-out (werk-gerelateerde) langdurige stress.
Hoe kunnen we een burn-out voorkomen?

Door vroegtijdig deze oorzaken van stress te herkennen en hier al actie te ondernemen.
Kan een burn-out worden voorkomen.

Tijdens de sessies met hypnotherapie  leer je op een diepere manier te ontspannen en spanning los te laten.
Er is ook ruimte voor gespreksvoering, voor advies  maar ook andere therapievormen kunnen aan bod komen. 

Het zijn lessen waarin  je jezelf beter leert kennen en hierdoor beter  om kunt gaan met spanning.  Je leert ontspanning en tijd nemen voor jezelf.  Hypnotherapie kan bovendien een mooie aanvulling zijn op een eventueel  behandeltraject bij een psycholoog die cognitieve gedragstherapie toepast.

Hypnotherapie is een op zichzelf staande  behandelmethode  en  ook een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde. Hypnotherapie is een psychotherapeutische behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard.
Het gebruik van trance vormt de kern van deze therapie. Hypnotherapie is geschikt voor stressreductie, angsten, behoefte aan ontspanning, onverwerkte emoties, reductie van pijn,  inzicht krijgen in jezelf, verwerking van trauma's of wanneer je om welke reden niet lekker in je vel zit.


Maak geheel vrijblijvend een afspraak via
onze  contactpagina.