Basis Suppletie
We zijn als mens al heel lang geleden ontstaan. In al die honderdduizenden of misschien wel miljoenen jaren hebben onze genen zich aangepast aan de paleolithische manier van leven.
Basis suppletie
voor lichaam en geest.
Echter in de laatste paar duizend jaar en zeker de laatste paar honderd jaar is de wereld sterk veranderd. De wereld van nu lijkt in niets meer op de wereld van de "oermens".
Wij communiceren anders, slapen anders, bewegen anders en we voeden ons anders.
Echter onze genen hebben door de tijd heen niet de gelegenheid gehad om zich hierop aan te passen, daarvoor gingen de veranderingen veel te snel.
Dit heeft ernstige gevolgen voor onze gezondheid op lichamelijk en geestelijk gebied.

Inmiddels is wel bekend dat onze moderne voeding, (de voeding die we hebben na de ontwikkeling van de intensieve landouw en veeteelt), onvoldoende geeft wat we vanuit die oertijd nog nodig hebben. Om gezond te worden en te blijven zullen we onze voeding moeten aanvullen.
Hoewel de levensstijl de belangrijkste bepalende factor is van onze gezondheid, kunnen voedingssupplementen in veel gevallen corrigerend werken.

Zelfs als het je lukt om alleen maar "gezond" te eten kun je toch tekorten in je lichaam krijgen.
Een bekend voorbeeld is vitamine C: De mens kan het niet zelf aanmaken en de behoefte is groter dan we uit ons onrijp geplukte fruit kunnen halen. Vis wordt niet genoeg gegeten om te voorzien in voldoende essentiŽle omega-3 vetzuren. Maar er is nog een tekort waar we niet aan ontsnappen: In Nederland is er een groot deel van het jaar te weinig zonlicht voor een optimaal vitamine D-gehalte in het bloed, bovendien zitten de meeste mensen het grootste deel van de dag binnen. Wanneer er wel voldoende zonlicht is, beschermen de meeste mensen zich met zonnebrandcrŤme.
Een ander voorbeeld is magnesium. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen in ons lichaam waaronder de botopbouw.  Magnesium krijg je binnen via verschillende voedingsmiddelen bijvoorbeeld broccoli, avocado's en noten.
Door onze drukke manier van leven (levensstijl) nemen we vaak niet de tijd om onze voeding zo af te stemmen dat er geen tekorten ontstaan. 
Al deze tekorten aan nutriŽnten hebben op de lange termijn onherroepelijk gevolgen voor onze gezondheid.

Maar met een zo goed (gezond) mogelijke voeding, veel beweging en basis-suppletie kun je veel verbeteren. 
Basis-suppletie zijn voedingssupplementen die men dagelijks kan innemen om geen risico te lopen op gezondheidsklachten als gevolg van nutriŽntentekorten.
Onder basis-suppletie vallen in ieder geval een kwalitatieve multi- en mineralenformule, magnesium, vitamine C, omega-3 uit vis en vitamine D.

Het Nederlandse bedrijf Bonusan ontwikkeld en produceert al meer dan vijftig jaar voedingssupplementen. Deze voedingssupplementen worden geleverd via gezondheidsprofessionals.

Ook praktijk Mind and Balance wordt door Bonusan erkend als een gezondheidsprofessional. 
Alle Vitamine- en voedingssupplementen van Bonusan zijn nu via praktijk Mind and Balance te verkrijgen.

In 1999 heeft Bonusan de stichting Natura Foundation opgericht. Deze stichting heeft als doel therapeuten en artsen praktijkgerichte scholing te geven op het gebied van onder andere orthomoleculaire therapie, fytotherapie en nutritionele geneeskunde. De opleidingen en cursussen worden erkend door CRKBO en het kwaliteitsregister voor kort beroepsonderwijs.
Binnen dit kader zal ook Mind and Balance gebruik maken van deze opleidingsmogelijkheden om de kennis op het gebied van gezondheid verder te vergroten.Praktijk Mind and Balance.


Terug naar het overzicht

.