Volgens de Europese Consumentenorganisatie BEUC wordt de Europese bevolking massaal bedonderd door de voedselindustrie en ze eisen nu actie.
Europese consumentenbond slaat alarm over misleiding voedselindustrie

Bedonderen, beliegen en misleiden is zo langzamerhand de norm geworden in onze maatschappij. Het gebeurt werkelijk overal. In de politiek, in de mainstream media en uiteraard ook binnen de industrie en dan vooral ook in de voedselvoorziening.


Door de manier waarop de voedselgiganten opereren, zou je ze met grootste gemak "Weapons of Mass Destruction" kunnen noemen. Want, ze hebben volkomen maling aan de gezondheid van mensen zolang ze hun producten maar verkopen.
Feitelijk zijn het toeleveranciers van de medische (chemo) industrie en ze deinzen er uiteraard niet voor terug om een veelal argeloze bevolking massaal te misleiden.
Het BEUC werd in 1962 opgericht om ook in het groeiende Europa de belangen van de verbruiker te kunnen behartigen.
Volgens de organisatie leiden producenten in Europa het publiek massaal om de tuin met teksten als:  "70 procent minder vet", "meer calcium" of "vitamine C verhoogt uw immuunsysteem".
Geef ze geen kans om ook jou richting de enorme club chronisch zieke mensen te duwen. Vermijdt de bewerkte producten, ga natuurlijk biologisch eten en je zult er verstelt van staan hoe goed je je gaat voelen.
Zit je al wel bij de club, doe je uiterste best om er zo snel mogelijk vandaan te komen.

Gelukkig komen er steeds meer bedrijven die hun verantwoordelijkheid hierin nemen.
Daardoor lijken eet- en drinkwaren veel gezonder dan ze zijn. "Er zijn talloze gevallen waar consumenten suikerrijke of vette producten als gezonde opties worden voorgeschoteld", aldus een woordvoerder.

De Europese Commissie stelde al in 2009 "voedingsprofielen" te zullen invoeren om te voorkomen dat mensen niet goed worden geïnformeerd. Naar verwachting beslist ze dit voorjaar (2018) over de invoering daarvan.

Op de website van BEUC vindt je talloze voorbeelden van misleiding door voedselproducenten.

Op 1 januari 2014 hadden 8,2 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten. Dit komt overeen met de helft van de Nederlandse bevolking.

Voor een groot deel wordt de bevolking gesloopt door de voedselindustrie die, als ze onder druk komen te staan, een tijdje doen alsof ze hun leven hebben gebeterd, waarna ze vervolgens weer vrolijk verdergaan waar ze zijn gebleven. De grote industrieën hebben de politici in hun zak, dus daar hoef je echt niets van te verwachten. Ja, ogenschijnlijk zullen er weer de nodige geluiden worden gemaakt, maar de historie leert dat ze binnen de kortste keren hun oude praktijken weer hervatten. Simpelweg omdat "eten" goedkoop te produceren is en goed wordt verkocht als je er maar genoeg misleidende reclame tegenaan gooit.

En dat is iets waar de overkoepelende Europese consumentenbond alarm over slaat.
Het BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) is een Europese overkoepelende organisatie van verbruikersorganisaties. Het is gevestigd in Brussel en richt zich vooral op de organen van de Europese Unie.
De Nederlandse Consumentenbond is een van de oprichters, samen met de Belgische Verbruikers Unie Test Aankoop het Franse UFC Que Choisir en het Duitse AGV.
Het BEUC werkt onder andere samen in het in 2002 opgerichte Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, ook wel de European Food Safety Authority of EFSA genoemd.
En dus, zijn nu de volgende soort nieuwsberichten lezen:

Aanprijzingen op voeding als "rijk aan vezels en vitamine D" terwijl het product barst van de suiker moeten worden verboden.
De Europese consumentenorganisatie BEUC roept Brussel op EU-wetgeving te maken die een einde maakt aan misleidende gezondheids- en voedingsclaims.