Millennials
We hebben het allemaal druk. Geen tijd voor ontspanning is een veel gehoorde opmerking. We hebben veel aan ons hoofd. Een heerlijke ontspannende wandeling door de natuur is voor velen inderdaad al lang geleden voor het laatst gedaan. 
Ontspannen,
waarom is dat voor velen zo lastig?

Vooral een grote groep jong volwassenen ervaart een bepaalde druk die hun verhinderd om goed te ontspannen.
Deze groep, ook wel de millennials genoemd is een demografische generatie die hoofdzakelijk geboren is tussen 1980 en 2000.
Hun ouders zijn veelal van de babyboomgeneratie (1940 - 1965)

Hoe kan het dat het voor deze groep jong volwassenen zo lastig is om stress te vermijden of stress te verminderen?
En hoe maak je deze jong volwassenen bewust van de situatie waar ze in zitten?

De hoeveelheid uit deze groep jong volwassenen die in een burn-out komt of overspannen raakt is schrikbarend groot.
Het blijkt dat ca. 50% van deze groep met overspannen- of burn-out klachten bij collegae therapeuten in de praktijk komen.

Dat moet een oorzaak hebben.
Hoor jij bij deze generatie "millennials" dan is het goed om even verder te lezen en kijk eens of je een aantal van de mogelijke oorzaken herkend.
Deze groep heeft vaak bepaalde karaktereigenschappen. Het zijn vaak jong volwassenen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, met een groot loyaliteitsgevoel naar anderen. Ze hebben vaak de neiging om zich aan te passen ook al voelt het voor hunzelf niet helemaal goed.
Ze stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn vaak heel georganiseerd en zelfs sensitief en bezitten een bepaalde toewijding aan anderen en aan bepaalde taken.

Deze groep jong volwassenen doet vaak hun uiterste best om fit te blijven.
Ze gebruiken verschillende apparaten waarop veel informatie op hun afkomt en ze doen hun uiterste best om hiervan op de hoogte te blijven en hierop te reageren.
Deze generatie staat over het algemeen heel bewust in het leven. In het vrije weekend en op vakantie blijft de telefoon en de laptop toch maar "aan" staan. Ze staan in principe nooit "uit".
En daarmee staat ook deze groep jong volwassenen zelf ook nooit meer "uit".
Er zijn altijd voicemails en appjes die wachten op beantwoording.
Deze groep jong volwassenen staat vrijwel altijd in de "doe-modus".

Hun gevoel van verantwoordelijkheid, de loyaliteit naar het werk, de mensen om hun heen, aanpassen aan wat er gevraagd word, de hoge eisen die ze stellen aan zichzelf.
En alles wat ze doen moet dan ook nog eens gedeeld worden op Facebook, WhatsApp en Instagram.
Tijdens een avondje uit worden werk gerelateerde zaken nog even afgehandeld. Het ontspannen wandelen tussen de middag met een paar collegae is gewoonlijk meer een werkoverleg dan ontspanning.
Uitstapjes met vrienden of vriendinnen zijn heel belangrijk en gaan gewoon door. Je wilt er wel bij blijven horen. Ja ze maken ook wel wat tijd om te chillen, als het fijn weer is buiten op een terras of op het strand. En iedere dag minstens een half uur hardlopen om te trainen voor de halve marathon. Twee keer in de week naar de sportschool en iedere week naar de Yoga.  Oja.. bijna vergeten.. je zieke oma. Je weet eigenlijk niet meer hoe je het moet regelen, maar het lukt toch om even tijd vrij te maken voor een bezoekje.

Dit klinkt mogelijk allemaal wat overdreven, maar dat is het niet. Dit type jonge mensen, hardwerkende en sensitieve jonge volwassenen doen hun uiterste best om geen burn-out te krijgen, om niet overspannen te raken of om te kiepen.
Maar dat is nu juist wat hierdoor wel gebeurd.

Je leeft in een continue alertheid. Je moet alles doen, zelfs ontspannen moet je doen.
En dan is er nog de zogenaamde frustratie tolerantie.  Het is bekend dat de groep millenials deze frustratie toleranties op een ander niveau ligt dan bij de oudere generatie. Hoe dat kan is weer een heel ander verhaal, mogelijk dat ik daar in een ander blog nog een keer op terug kom.

Het is voor deze groep jonge volwassenen niet gemakkelijk om in deze omstandigheden in de juiste balans te blijven.

Herken jij je in het bovenstaande?  Bij Mind and Balance kunnen we je helpen.
Mijn praktijk "Mind and Balance" heeft niet zomaar deze naam.

Er zijn diverse technieken die ik als therapeut bij Mind and Balance kan toepassen om mensen uit deze groep millenials te ondersteunen en klachten te voorkomen of te verminderen.
Denk hierbij aan psycho energetische therapie of hypnotherapie.
Maar vooral ook massage kan een bijzonder heilzame werking hebben om de stress van alledag te verminderen. 

Bij Mind and Balance zijn diverse vormen van helende en diep ontspannende massages mogelijk.
Vaker merk ik dat cliŽnten tijdens de massage in een heerlijke trans wegzakken en ze zich na de massage weer helemaal "hersteld" voelen. Weer helemaal in "balans".

Een van de technieken bij het voorkomen of verminderen van burn-out klachten is een ontspanningsmassage met "rebalance technieken".
Voor deze massagetechniek heb ik een extra opleiding van twaalf weken gevolgd waarin de rebalance technieken aan de massage werden toegevoegd.

Of een heerlijke ontspanningsmassage. Deze lichaams-ontspanningsmassage is bedoeld om te genieten en te ontspannen. De nadruk ligt hier minder op de rebalance techniek.  Door deze rustgevende massage en vooral ook de rust er omheen, ontspannen niet alleen je spieren maar ook je geest. Je bent even weg uit de sfeer van alledag. Even helemaal voor jezelf, een moment van rust. Een cadeau voor je zelf.  Je lichaam wordt zacht gemasseerd. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken. De oliemassage met zuivere etherische oliŽn stimuleert de bloedsomloop en is zeer ontspannend.

Probeer het eens en voel
wat het voor je kan doen. Je wordt
even op "uit" gezet, iets wat juist de
millennials heel hard nodig hebben.
Klik HIER voor informatie over massage met rebalance technieken.

Klik HIER voor informatie over ontspanningsmassage.

Wil jij werken aan je gezondheid en iets doen aan de druk en stress van alledag?
Neem dan gerust contact op.

CONTACT FORMULIER

Praktijk Mind and Balance.


Terug naar het blog overzicht

.

De hierboven vermelde informatie is gebaseerd op de generatie millennials (Generatie Y)
Uiteraard kan het voor ieder individu anders zijn. Ieder mens is tenslotte anders.