Hypnotherapie
De therapeutische doelen
Meestal weet je als cliŰnt precies wat je klacht is, maar wil je ook graag weten waar deze klacht vandaan komt en waarom je ergens last van kreeg. En natuurlijk, je wilt er zo snel mogelijk weer van af.
Een van de mogelijkheden (gereedschap) die ik als hypnotherapeut ter beschikking heb is regressie. Daarmee kan je verleden worden onderzocht en kan er vervolgens doelgericht worden gewerkt aan een gezondere toekomst.

Een ander gereedschap (wat ik zou kunnen toepassen) is re´ncarnatie-therapie. Zodra wij ervan overtuigd zijn dat je huidige probleem mogelijk te maken heeft met iets dat gebeurd is voor je geboorte, in een vorig leven, kunnen we besluiten een re´ncarnatie-therapie toe te passen. Natuurlijk altijd in overleg.
Je zou er versteld van staan welke informatie is opgeslagen in je onderbewuste en wat er naar boven komt.  En dat omvat ook je vorige leven(s).
Zelfs al zou je helemaal niet in geloven in re´ncarnatie, dan nog is dit een heel nuttig gereedschap.

Wat doet een hypnotherapeut?
Wat doet een hypnotherapeut
Als je hebt besloten om naar een hypnotherapeut te gaan, dan werkt deze op een passende wijze aan je probleem en gaat samen met jou op zoek naar een oplossing. Hierbij zal iedere therapeut zijn eigen technieken gebruiken.
Tijdens de hypnose sessie wordt je in contact gebracht met je onderbewustzijn om van daaruit aan de oorzaak of de oorsprong van je probleem te werken en vervolgens doelgericht het huidige probleem aan te pakken.
Mogelijk ben je ooit al eens bij een hypnotherapeut geweest en heb je al enige ervaring met deze behandelmethode, maar voor velen is het nog onduidelijk wat een hypnotherapeut precies doet.  Wat gebeurt er als je naar een hypnotherapeut gaat?

Wat hypnotherapie inhoudt
Allereerst ga je op zoek naar een goed opgeleid therapeut, een vakman of vakvrouw met de nodige ervaring.
Bij je eerste bezoek zal een hypnotherapeut pas nadat hij of zei kennis met je heeft gemaakt tijdens het intakegesprek, bepalen welke gereedschappen of techniek het beste voor jou kan worden ingezet.
Een hypnotherapeut zal hypnose inzetten als middel tegen je klacht of probleem. Tijdens de behandeling zal deze je in een (lichte) trance brengen, waarbij je overigens volledig de controle behoud.
Tijdens deze trance wordt de frequentie van je hersenen in een andere 'natuurlijke' trilling gebracht waardoor je in staat bent om in contact te komen met je onderbewuste.
Op die manier krijg je inzicht in jouw behoeften of mogelijkheden, of oorzaken van je probleem. Dit inzicht zal een bijdrage aan de oplossing van jouw probleem zijn.  


De opleiding van een hypotherapeut
Net zoals de meeste psychotherapeutische disciplines biedt hypnotherapie verscheidene benaderingen van de studie. Ikzelf pas bij iedere behandeling een analytische benadering toe, ik probeer de oorzaak van de ontwikkeling van een klacht bloot te leggen. Omdat deze oorzaak vaak ook deel is van het oplossen van de klacht.
En dan ga ik oplossingsgericht aan het werk vanuit een holistische visie.
Naast hypnotherapie gebruik ik uiteraard ook mijn kennis als psycho-energetisch therapeut.  Beide opleidingen zijn opleidingen op HBO niveau en erkend door diverse beroepsverenigingen.

Als hypnotherapeut maak ik dankbaar gebruik van diverse technieken en gereedschappen die mij in mijn opleidingen zijn aangereikt. Daarnaast heb ik deze kennis inmiddels aangevuld met een opleiding psychologie en psychopathologie. Deze laatste twee waren onderdeel van mijn in 2019 afgeronde opleiding tot register therapeut.


De kennis en inzichten die ik heb verkregen uit de psychologie en psychiatrie geven mij veel inzicht in de werking van het menselijk brein. En ook in de vele disfuncties die kunnen optreden. Zo zal ik cognitieve stoornissen, eventueel gepaard met neuro psychiatrische problemen sneller herkennen  en dus ook doorverwijzen naar een regulier arts.Deze vraag wordt mij met enige regelmaat gesteld.
Hoewel het werkgebied van een hypnotherapeut erg breed is, zal ik toch proberen hier een antwoord op te geven zonder al te ver uit te wijden en zonder al te moeilijke benamingen.
Hypnotherapie is een boeiende tak van complementaire zorg. Met veel mogelijkheden.
Denk je er over om eens een hypnotherapeut te bezoeken? Ook al weet je niet precies of je met jouw klacht wel thuis hoort bij een hypnotherapeut?
Neem dan gerust contact op via mijn contactformulier. Samen onderzoeken we eerst welke behandeling voor jou het meest geschikt is.


Voor meer informatie over hypnotherapie kun je ook een kijkje nemen op de website van Mind and Balance.