TMS

Af en toe ontvang ik in mijn praktijk mensen met (medisch) onverklaarde klachten.
TMS.  Tension Myoneural Syndrome.
Denk hierbij niet alleen aan schouder- nek- en rugklachten, maar ook aan klachten in gewrichten en pezen in armen en benen. Op alle mogelijke plekken in het lichaam kunnen deze (pijn)klachten ontstaan.

In mijn onderzoek naar deze klachten kwam ik uit bij TMS.
wat staat voor Tension Myoneural Syndrome.
Omdat ik hier veel in herkende ben ik me gaan verdiepen in TMS.

In mijn ontdekkingstocht met betrekking tot TMS bleek dat de behandeling van deze klachten goed kon worden toegepast binnen de hypnotherapie en binnen de psycho-energetische therapie. Met name hypnotherapie biedt veel mogelijkheden om TMS te behandelen. Daarom heb ik een speciale behandeling voor deze specifieke TMS symptomen samengesteld. Inmiddels heb ik deze behandeling met succes in mijn praktijk toegepast.

Er zijn in Nederland slechts een handjevol medische professionals die TMS als uitgangspunt voor de behandeling van chronische klachten nemen. En dat verbaasde mij ten zeerste.
De uitganspunten voor de behandeling van TMS en dus de behandeling van chronische pijn zijn:
  • De (pijn)klachten zijn geneesbaar.
  • De oorzaak is gelegen in onbewuste en ongewenste emoties.
  • Deze emoties veroorzaken omkeerbare veranderingen
     in het lichaam met (pijn)klachten tot gevolg.


Chronische onbegrepen pijnklachten waarvoor geen medische oorzaak is gevonden.
Dit gebeurd in het onbewuste, dus zonder dat je het weet. Hierdoor kan een onplezierig en soms zelfs ondraaglijk patroon van fysieke pijn ontstaan.
Echter zoals beschreven in de uitganspunten van de behandeling van TMS, zijn deze klachten te behandelen.

Wil je deze symptomen van TMS loslaten? Dan gaat het erom dat je de logica van de oorzaak van TMS begrijpt.

Wil je hier meer over weten? Heb je zelf last van medisch onverklaarbare chronische klachten? Neem dan gerust even contact op met Mind and Balance. In een (gratis) intakegesprek gaan we samen onderzoeken of er sprake is van TMS en wat we er aan kunnen doen om je van deze klachten af te helpen of deze sterk te verminderen.

Let op: Het onderzoek naar TMS begint altijd met een medische check. Als er (nieuwe) klachten zijn laat je dan eerst onderzoeken door een arts, sluit ernstige aandoeningen uit en als er geen medische oorzaak voor jouw klachten zijn gevonden en er wezenlijke en vaak heel pijnlijke fysieke klachten zijn, heb je voldoende reden om een afspraak te maken.
Praktijk Mind and Balance.


Terug naar het overzicht
.

TMS kan ontstaan als afweerreactie van het 'onbewuste' deel van je hersenen. Dat onbewuste laat pijn ontstaan om ons 'bewustzijn' af te leiden van emoties die we niet kunnen of mogen ervaren.